Κυριακή, Ιουνίου 12, 2005

Πώς σκέφτεται κάποιος που ξέρει οτι θα πεθάνει?

Ενα ποστ του vague με έβαλε σε σκέψεις...Πώς σκέφτεται άραγε κάποιος που ξέρει πως οι μέρες του είναι μετρημένες?Εκτος του ΤΙ σκέφτεται...Εκτος της απορίας για το τι είναι μετα κτλ , δεν μπορώ να φανταστώ ποσο βάθος θα έχουν οι σκέψεις κάποιου που ξέρει πως θα πεθάνει...Θα σταματήσει άραγε να σκέφτεται με άξονα τον εαυτό του, οπως κάνουμε όλοι μας?και εαν ναι, μετά με βάση τι θα σκέφτεται?αυτες οι ερωτήσεις σαφώς δεν απευθύνονται κάπου γιατι δε νομίζω οτι μπορεί να τις απαντήσει κανεις μας...Επισης,ολοι σκεφτόμαστε τα πάντα με βάση το αντίκτυπο που θα έχουν στο μέλλον..Κανένας νομίζω, ακομη και οι πιο ''παρορμητικοι'' δεν αγνοουν πλήρως τις συνέπειες που θα έχει κάτι στο μέλλον..Ένας που ξέρει οτι το επόμενο λεπτό μπορεί να πεθάνει, πως σκέφτεται?

11 Comments:

At 2:03 μ.μ., Blogger λεμόνι δίχως όνειρα said...

Από την ταινία "Το κοράκι": Childhood ends when you learn that someday you are going to die

Όταν ξέρεις ότι θα πεθάνεις, νιώθεις ελεύθερος από τις συνέπειες των πράξεων σου. Λίγο πριν το τέλος, ζεις όσο δεν έζησες στην ζωή σου.

Όλοι οι φόβοι και οι ανασφάλειές σου καταργούνται. Γίνεσαι πιο τολμηρός, γιατί δεν σε νοιάζουν οι συνέπειες. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ συνέπειες.

Άσε κιόλας που βλέπεις την ζωή να περνά μπροστά από τα μάτια σου. Εκεί, κλάνεις πατάτες.

Σε μία στιγμή πριν το τέλος, βρήκα τον εαυτό μου να αναρωτιέται τι θα μου λείψει περισσότερο.

 
At 2:56 μ.μ., Blogger Γιατί όχι; said...

Εσύ πώς σκέφτεσαι ως κάποιος που θα πεθάνει;Πώς θα έπρεπε να σκέφτεσαι;

 
At 4:45 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Για μια στιγμή νόμιζα ότι διαβάζεις Vogue.

 
At 5:22 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αφού πεθανε ο πατέρας μου από καρκίνο, βρήκα μετά ένα χαρτάκι με τις τελευταίες του σκέψεις
Εγραφε για τα γκόλ που είχε βάλει η ομάδα του όταν έπαιζε μικρός μπάλλα, για τους καυγάδες που έχασε, για τις γυναίκες που δεν φίλησε αρκετά και για εκείνες που έκανε αρκετά να κλάψουν, για τους γονείς του που δεν φρόντισε αρκετά για την κόρη του που δεν θα τη δεί να μεγαλώνει..
Καλύτερα που δεν ξέρουμε το πότε θα πεθάνουμε..έτσι οι σκέψεις δεν πονούν..

 
At 5:34 μ.μ., Blogger Ανισόρροπος said...

γιατι οχι : εγώ σκέφτομαι ως κάποιος που πιστεύει οτι δε θα πεθάνει σύντομα (παρολο που μπορει να διαψευσθώ) .Κάνω σχέδια για το μέλλον, ''χτίζω'' πάνω σε πράγματα...
@μαρινα: με ψυχοπλάκωσες τώρα...(οχι δε σε κατηγορω )Σκέφτομαι πως το να ξέρεις οτι πρόκειται να πεθάνεις σύντομα είναι ο,τι χειρότερο..Σκέφτεσαι πως επηρέασες αρνητικά τον κόσμο και νιώθεις άσχημα..

 
At 9:46 μ.μ., Blogger Γιατί όχι; said...

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η ματαιότητα, φαντάζομαι πως αυτήν περιγράφεις με την ερώτησή σου, αποκτά νόημα σε όλους μας. Όλοι μας ξέρουμε πως θα πεθάνουμε. Ανταποδίδω την ερώτηση λοιπόν πιο γενικευμένη :)

 
At 10:17 μ.μ., Blogger J95 said...

Φαντάζομαι εξαρτάται από το πώς, πότε και πού ξέρει ότι θα πεθάνει. Και από το άτομο.

Π.χ. αυτά που λέει το Λεμόνι Δίχως Όνειρα σίγουρα δεν ισχύουν στην περίπτωση κάποιου μουσουλμάνου της Βοσνίας που τσακισμένος από το ξύλο αναγκάζεται να σκάψει τον ίδιο του το λάκο ενώ από πίσω τον σημαδεύουν τα σέρβικα όπλα. Εγώ νομίζω ότι εκείνη τη στιγμή νοιώθεις πολύ σκατά και δεν έχεις ούτε ελευθερία ούτε τίποτα.

 
At 11:48 μ.μ., Blogger Zpi said...

και εγώ πιστεύω πως αν ήξερα πως θα πεθάνω σε 1 εβδομάδα ή 1 μήνα κτλ δε θα είχα καμία διάθεση να ζήσω τη ζωή μου χωρίς να νοιάζομαι για τις επιπτώσεις.
(Ωραίο το 'Κοράκι' αλλά τις περισσότερες φορές τα κινηματογραφικά σενάρια απέχουν πολύ από την πραγματικότητα).
Υποθέτω ότι αν ήξερα πως πεθαίνω δε θα είχα διάθεση για τίποτε, αλλά ας ελπίσουμε ότι δε θα το μάθουμε ποτέ.

ΥΓ: Αλήθεια τι απεικονίζει αυτή η αηδιαστική φωτογραφία που έχεις διαλέξει για προφιλ; :~)

 
At 6:27 π.μ., Blogger Ανισόρροπος said...

@j95: με το να ξέρει οτι θα πεθάνει δεν ενννοούσα αυτό, δηλαδή την αυτοκτονία σε οποιαδήποτε περίπτωση..εννοουσα την περίπτωση που ξέρεις οτι αναπόφεκτα σύντομα θα πεθάνεις, οπως οταν πχ έχεις μια ανίατη ασθένεια..Σε αυτήν την περίπτωση, δε νομίζω πως είναι δυνατον να ξέρει που και πότε θα πεθάνει αν και το που μαλλον είναι το νοσοκομείο(φοβερή συζήτηση..)

@zpi: μα καλά δεν είναι προφανές?είσαι ο 2ος που μου λέει οτι δεν το κατάλαβε. :D είναι ένα σκουλαρίκι σε ενα φρύδι (οχι στο δικο μου δυστυχώς :P)

 
At 3:19 μ.μ., Blogger Damsel in Stress said...

Σκέφτεται έτσι.

Από τα πλέον συγκλονιστικά blog.

 
At 10:35 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Enjoyed a lot! naked teens asian transsexual http://www.all-latina-gals.info Sex offender classification Strap ons men pics Tiny tits thai Seniors peeing Exploited mature women Male+legs+and+feet+sex Olympics upskirt Amateur mature hairy log pics galleries bohr model mature women thumbs Hawaiian amateurs Real teen fuck hard Xxx free 3gp mpeg4 clips asian gang bang

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home